HIUSMUOTI kevät-kesä 2020

Kevään ja kesän 2020 hiusmuodin suuntauksia

Tässä listauksia tämän kevään ja kesän hiusmuodista ja lopuksi Schwarzkopfin muodin luojien Essential Looks Spirit kevät/kesä kokoelma. Muoti ei ole tänä päivänä vain yksi selkeä suuntaus vaan enemmän persoonallisuuden korostamista ja sen oman jutun esiin tuomista , joko selkeitä graafisia linjoja tai villiä , vallatonta ja luonnonmukaista.

Kevään ja kesän hiusmuodissa jatkaa edelleen polkkahiukset eri pituisina ja kasvojen piirteitä kaunistaen. Varsinkin pitkissä hiuksissa jakaukset ovat keskellä 70-luvun tyyliin tai toisella sivulla, jolloin hiuksista luodaan ”otsahiukset” joko ”sivuheittona” tai otsan kautta kammattuna. Hiuksia kammataan myös taaksepäin otsalta joko wet lookina tai osittain kiinnitettynä kampauksena. Tiukat niskanutturat, erilaiset letitykset (myös päänmyötäiset letitykset) sekä sileät/kiiltävät nutturat ovat muodissa. Kiharaa, lainetta , taipuisuutta ja ennenkaikkea luonnonkiharan näköinen kihara jatkaa muotimatkaansa. Selkeä linjaiset, suorat ja sileät otsahiukset ovat myös muotia vaikkakin toisaalta myös epäsymmetriset otsahiukset. Lyhyet pixie hiukset ovat edelleen muodissa ja yleensäkin kädentaidon korostaminen hiusten leikkauksissa.

Kevään ja kesän hiusmuodin väreistä löytyy kyllä jokaiselle jotakin. Niinkuin aina kevääseen ja kesään siirryttäessä hiusmuodissa värit kepenee ja vaalenee mutta nyt on myös muotia musta hiusväreissä , joko musta-musta tai kevennettynä jollakin huomaamattomalla efektillä että yleisvaikutelma näyttää mustalta, ruskeissa sävyissä on viileä sävy. Vaaleat vaaleina enemmän luonnonmukaisen vaaleina eikä enään ylitaitettuna harmaan tai sinisen vivahteisiin. Kuparia löytyy erilaisissa sävyissä luonnolliseen kultaisen sävyiseen hunajaan asti. Pastellit neon värit ja voimakkaat neon värit ovat edelleen mukana kevään ja kesän muodissa , lähinnä selkeinä yksittäisinä väreinä tai muutamana erikoisefektinä . Kaiken kaikkiaan hiusvärimuoti näyttää selkeiltä yksittäisiltä väreiltä mutta värin saadessaan hehkumaan kauniisti vaatii se muutakin kun värin laittamisen hiuksiin sillä näissä väreissä tehdään taidokkaita pikku kikkoja joilla saadaan hiusväri elävämmän näköiseksi, korostetaan kiharaa , luodaan syvyyttä, korostetaan kasvojen muotoa tai peitetään ei toivottuja muotoja, korostetaan taidokasta leikkausta tai luodaan hiukseen valon ja varjon leikkiä.

kuva essential looks kokelmasta Schwarzkopf professional -essential looks spirit 1/2020

Miesten muodissa hiuksissa nähdään pidempiä linjoja ja taidokkaita leikkauksia. Miesten muodissa annetaan hiusten myös taipua, varsinkin ”polkkalinjaisissa” hiuksissa nähdään taipuisuutta ja jopa kiharaa. Lyhyissä hiuksissa sivu-ja niskahiukset pidentyvät ja selkeät alileikkaukset poistuvat, nyt vaaditaan parturoinnilta laadukasta saksityöskentelyä. Miesten hiusten värit ovat selkeitä ja yksivärisiä, muutama tehoste raita voidaan tehdä korostamaan leikkauslinjaa ja antamaan valoefektiä väriin.

kuva essential looks kokoelmasta Schwarzkopf professional essential looks spirit 1/2020

Essential Looks Spirit 1/2020 Collection herättää henkiin uudet trendit ja sisältää 3 päälinjaa ; Punk Spirit, Refined Traditions ja Let It Bloom. Nyt hiusmuodissa yksilö on asetettu ajan hengen ytimeen , josta kumpuaa jokaisessa asustavan ainulaatuinen luovuuden kipinä sekä persoonallinen tapa katsoa sekä kokea maailmaa.

Punk Spirit kehoittaa löytämään yksillöllisyytesi ja antaa kokemuksen vapaasta sielusta sekä itseilmaisun vapaudesta kaikissa muodoissaan. Punk Spirit on kapinallinen, omituinen, energinen mutta silti hivenen pehmeälinjainen. Sen monimuotoisuus ja kerroksellisuus näkyy niin hiusten leikkauksissa kuin väreissäkin, pukeutumista unohtamatta. Tässä linjassa leikitellään vastakohtaisuuksilla ja mennään ääripäihin. Hapsuisuutta, vahvoja värejä, efektiraitoja ja letityksiä

Refined Traditions kertoo tarinoita perinteistä ja opettaa kunnioittamaan kädentaitoja. Ajattomat ja klassiset muodot kokevat uudenlaisen mullistuksen teknologian laittaessa perinteet uusiksi ja luo näin uuden lookin ,jossa tyyli kohtaa täsmällisyyden. Tarkkaakin tarkempia leikkauksia jotka muotoutuvat erilaisiin tilanteisiin, otsahiuksia ja keskipääjakauksia tai sivujakauksia otsahiusten ”heitolla” , värit hiuksissa selkeitä

Let It Bloom on maksimaalista romantiikkaa missä kerroksellisuus, eteerisyys, ylellisyys ja menneiden vuosikymmenien naisellisuus ovat in kukkakuoseineen. Kiharoita, laineita ja taipusuutta , naisellista pehmeyttä niin väreissä kuin leikkauksissa ja hiukset koristellaan kukin. Ripaus 70-luvun muodista. Värit pehmeitä ja naisellisia.

kuva essential looks kokoelmasta Schwarzkopf professional essential looks spirit 1/2020