Curly Girl Metodi

Schwarzkopf professional Mad About Curls & Waves kiharoille ja laineille

Oletkin varmaan jo kuullut tai jopa kokeillut hiustenhoitotrendiä , Curly Girl metodia ? Tässä metodissa pyritään välttämään kaikkea hiuksia kuivattavaa ja tavoite on täydellisen korostuneet kiharat. Curly Girl metodi sopii parhaiten taipuisille ja luonnonkiharoille hiuksille . Tässä metodissa suositaan kaikkea mikä lisää hiusten kosteutta ja estää hiusten kosteuden poistumisen hiuksesta.

Curly Girl hoitometodissa pestään ja hoidetaan hiuksia alkoholittomilla (alcohol, alcohol denat) , silikonittomilla (dimethicone(t), Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane ym. Cyclomethicone , Amodimethicone, Dimethiconol, Phenylmethicone sekäPEG/PPG-ryhmät) ja sulfaatittomilla aineilla ( SLES=Sodium Laureth sulfate, SLS= Sodium Lauryl sulfate, ALS= Ammonium laureth Sulfate, SAS= Sodium Alkyl Sulfate)

Hiusten harjaamista, kampaamista sekä kuivaamista karkealla froteepyyhkeellä vältetään. Myös hiusta kuivattavat ja hiuksesta kosteutta poistavia lämpökäsittelyjä vältetään hiustenkuivaajalla, suoristus-tai muotoiluraudoilla.

Tässä Curly Girl metodi vaihe vaiheelta :

Final Wash : Curly Girl metodi alkaa hiusten perusteellisella puhdistamisella silikoneista, muotoilutuotteiden jäämistä ja metallalleista. Pesu tehdään silikonittomalla shampoolla joka sisältää peseviä sulfaatteja. Pesun jälkeen hiuksiin laitetaan kosteuttava hiusnaamio. Final Wash tehdään vain kerran tai myös silloin jos hiuksiin on käytetty muita metodiin sopimattomia tuotteita. ( vitalitys :purezza- tai seboshampoo ja specialist syväpuhdistusneste)(Schwarzkopf professional: BC syväpuhdistava shampoo)

Co-Wash eli hoitoainepesu : Hoitoainepesu tehdään jatkosa aina kun hiukset täytyy pestä. Hiukset ja päänahka pestään huolellisesti hoitoaineella hieronnan kera. Myös sulfaatiton shampoopesu on sallittu (ja suositeltavaa jos hiuspohjassa ongelmia tai jos hiuspohjassa/hiuksissa paljon likaa) vaikkakin monet vannoo pelkkään hoitoaineella tapahtuvaan pesuun. Voit myös vuorotella pesukerroin shampoota ja hoitoainetta . Huom ! Kosteuttavia shampoita ja hoitoaineita (vitalitys: tricology cream shampoo, colore+naamio, nutriactive naamio ja colore naamio)(Schwarzkopf professional: Mad About Curls High-free cleanser ja sulfate-free cleanser)

Condition eli hoitoaine : Hoitoaine pesun jälkeen condition vaihe , jossa hoitoaine levitetään hiuksiin ja annetaan vaikuttaa muutamia minuutteja ja huuhdellaan huolellisesti. Hoitoaineen vaikutusajalla on hyvä haroa hiuksia sormin tai harvapiikkisellä kammalla. Tuote voi olla sama kuin hoitoainepesussa käytetty hoitoaine tai kosteuttavampi hoitoaine tai hiusnaamio. ( Vitalitys : Nutriactive tai Colore naamio)(Schwarzkopf professional: Mad about Waves indswept Conditioner , Mad About Curls Two-way Conditioner)

Leave-In Conditioner eli hiuksiin jätettävä hoitoaine : Märkiin hiuksiin puristellaan hiuksiin jätettävää hoitoainetta. ( Vitalitys : Re-integra hoitovoide)(Schwarzkopf Professional :Mad About Curls Two-way Conditioner)

Styling eli muotoilu : Styling vaiheessa suositellaan puristelemaan runsaasti geeliä , joka pitää pörröisyyden kurissa. Geelin sijaan voit kokeilla kiharoille hiuksille tarkoitettuja muotoiluvoiteita tai emulsioita. ( Vitalitys: Curl Cream voide ja Magic Styling -lämpösuojamaito)( Schwarzkopf professional: Mad About Curls Whipped Foam, Mad About Waves Sea Blend Texture Spray, Osis+ Bouncy Curls )

Plopping eli hiusten kuivaus : Curly Girl metodissa hiukset kuivataan hellävaraisimmalla tavalla, ploppaamalla. Kankaaksi soveltuu iso T-paita jonka voi helposti kietaista turbaaniksi. Voit pitää turbaania 5-15 minuuttia (jopa kauemminkin) , kokeilemalla löydät oman sopivan ajan (tämä on ”ploppaus”) . Ploppauksen jälkeen ota turbaani pois hiuksista ja hiusten ilmakuivua tai nopeuta sitä fööniin kiinnitettävällä diffuuserilla (ilmanvirran sekoittaja) . Voit myös nostaa hiukset hainhammasklipseillä nykeröille kuivumaan.

SOTC , Scrunch Out The Crunch eli kiharoiden ”pehmentäminen”

Mikäli hiuksiin on käytetty geeliä niin hiukset tuntuvat koppuraisilta ja kovilta. Hiusten koppuraisuus puristellaan pois käyttämättä harjaa. Myös pieni tippa hyvää hiusöljyä voidaan hellävaroen haroa hiuksiin tuomaan niille kiiltoa. Tämä vaihe tehdään vain kuiviin hiuksiin ! (Vitalitys: Sublime Oil)