LUONNONKOSMETIIKKA

Luonnonkosmetiikka tarkoittaa ihonhoitotuotteita ja kosmetiikkatuotteita, jotka valmistetaan ympäristö huomioon ottaen. Tuotteissa ei saisi olla ärsytystä aiheuttavia ainesosia, ihmiselle, luonnolle, vesistölle tai eliöstölle haitallisia tai vaarallisia kemikaaleja.


Luonnonkosmetiikan tarkoitus on hoitaa ja suojella ihmisen ihoa siten, ettei elimistöön pääse haitallisia aineita. Ihmisellä kuitenkin on tarve peseytyä ja kaunistautua. Luonnonkosmetiikka tarjoaa tähän mahdollisuuden luonnonraaka-aineiden kautta, jotka eivät kuormita elimistöä tai ympäristöä.
Luonnonkosmetiikassa on tarkoitus meikkien osalta saada näyttäviä värejä, pysyvyyttä samalla kuitenkin hoitaen, hellien ja antaen ravinteita iholle luonnollisista raaka-aineista.

Aidon luonnonkosmetiikan tunnistaa sertifikaatista. Sertifikaatti on tuotteen valmistajalle maksullinen, joten sertifikaatin myöntävä taho on itsenäinen toimija, joka on määrittänyt tuotteelle tietyt kriteerit. Sertifikaatin myöntävä taho valvoo ja tarkistaa tuotteiden valmistusaineet sekä valmistusmenetelmät. Sertifikaatit ottavat kantaa raaka-aineisiin, niiden käsittelyyn, tuotteiden valmistusmenetelmiin, tuotantolaitoksiin, valmistuksen ekologisuuteen ja pakkausten kierrätettävyyteen. Geenimuuntelu ja eläinkokeet ovat kiellettyjä. Tuotteen sertifiointi ei ole kerta luontoinen asia, vaan tuotteita valvotaan ja tarkastetaan tietyin väliajoin sertifikaatin myöntäjän toimesta.

LUONNONKOSMETIIKKA TUOTTEET löydät täältä