KUINKA HOITAA TALVI-IHOA OIKEIN ?

Talven keskellä monen iho on tässä vaiheessa kuiva, hilseilevä ja kutiseva. kylmä pakkassää, kuiva sisäilma ja nopeat lämpötilanvaihtelut tekevät talvikaudesta hankalan vuodenajan iholle joten ihonhoitoon kannattaa satsata hiukan enemmän.Siinä missä kuiva iho luonnollisesti kärsii eniten kylmästä talvesta tyypillisesti kutisten ja kuoriutuen, sekaiho ja jopa rasvoittuva iho voi oirehtia kosteuden puutteen takia. Sekä kuiva että kosteusköyhä iho saattavat punoittaa kiristävän tunteen lisäksi, ja molemmissa tapauksissa iho on sen normaali tilaa herkempi.

Ihon suojakerrosten kunnossa pitämiseen auttaa täyteläisemmät ja ihoa kosteuttavat tuotteet ettei iho pääse kuivumaan. Suositeltavaa on vaihtaa kasvojen puhdistusaine ihotyypin mukaiseen joko öljymäiseen tai maitomaiseen tuotteeseen ja suihkugeeli saippuattomaan pesunesteeseen.

Tiesitkö ?

– Seerumit vievät kosteutta tehokkaasti syvälle ihoon ja valmistaa ihon kosteusvoidetta varten. Seerumi ja kosteusvoide yhdessä on yksi parhaista tavoista pitää kasvojen iho kunnossa koko talven. Kosteuttava seerumi levitetään iholle puhdistuksen jälkeen aamuin ja illoin. Luultavasti peruskosteusvoide riittää seerumin kanssa . Ennen ulos lähtemistä annetaan kosteuvoiteen imeytyä iholle kunnolla jotta se ehtii imeytymään eikä jäädy iholle. Huomio että pitkän ajan ulkoiluun kannattaa valita vedetön kosteusvoide. Jääkö kosteusvoiteesi pyörimään ihon pinnalle eikä tunnu imetyvän ? Kun iho on kuiva ei rasvainenkaan voide pääse imetymään kunnolla ihoon jolloin apu siihen on kosteuttav seerumi. Seerumeita kannattaa vaihtaa aina aika ajoin sillä iho tottuu pitkän aikaan käytettyyn samaan tuotteiseen ja teho katoaa.

– Kasvonaamiot ovat loistava lisä ihonhoitorutiineihin. Kasvonaamio kannattaa valita ihon tarpeiden mukaan. Naamio voi olla kertakäyttöinen kangasnaamio tai voidemainen naamio kunhan se on kosteuttava.

– Ihoa on myös hyvä kuoria ja valitse kuorintavoide ihotyyppisi mukaan. Valitse rakeeton kuorintavoide jotta et aiheuta vahinkoa ihollesi mekaanisella hankauksella. Huomio että vartalolle ja kasvoille on eri kuorintatuotteet.

– Couperosaiholle tarvitaan erityssuojelua talvella sillä se herkistyy helposti tuulesta, pakkasesta ja lämpötilan vaihteluista. Kannatta suosia vahvistavia, rauhoittavia , kosteuttavia ja helposti reagoiville iholle tarkoitettuja tuotteita

-Atooppinen ihon kanssa on oltava tarkkana tuotteiden oikeasta koostumuksesta ja voiteden sopivista raaka-aineista. Voiteen rasvaisuus ei siis ole ratkaisu. Kokeilemalla löytyy itselle sopivin tuote.

-Epäpuhdas iho voi olla haastava talvella , varsinkin jos iho on pintakuiva. Kun iho ei pääse hengittämään kunnolla , voi iholle tulla enemmän näppyjä kun ihohuokoiset tukkeutuu. Kevyet kosteuttavat seerumit ja omalle iholle sopivat kosteusvoiteet auttavat pintakuivuuteen

-Ihon kevyt puuterointi suojaa ihoa samanlailla kuin vaate ihoa !

– Huomio huulet ! Jos huulesi rohtuvat niin muista ensin kuoria huulet ja sitten vasta huulirasvaa sillä kuorinnalla saat huulista kuivat liuskat pois ja vasta sitten huulivoide pääse imeytymään kunnolla. Päiväkäyttöön kevyempi voide ja yöksi täyteläisempi. Muista UV-suoja hangille!

– Muista jalat myös talvella. Tärkein ohje jalkojen hoitoon on että mielummin rasva kuin raspi, joten voitele jalkoja säännöllisesti jaloillesi sopivalla tuotteella. Levitä voide puhtaisiin jalkoihin yöksi, hiero hyvin ja sukat päälle. Jos jaloissasi on kovettumia tai kantapääsi halkeilevat kannattaa kokeilla pehmentäviä voiteita.

– Katse käsiin ! Käsien ja kynsinauhojen hoitoon auttaa ahkera rasvaaminen talvella. Käsirasva valitaan ihon kunnon mukaan ja käsirasvaa kannattaa laittaa yöksi imeytymään tehostamalla voiteen imeytymista rasvaisemmalla voiteella .Jos kätesi on kuivat niin peruskäsirasva riittää jolloin tuotteen voi valita tuoksumieltymyksen mukaan mutta jos ihosi on rikkoontunut auki käsissä niin kannattaa hakea tuotteita apteekista.

– muista aurinkovoide jo heti ensimmäisten kevätauringon säteiden aikaan. Valitse aurinkotuote ihotyyppisi mukaan. Aurinkosuoja on ehdoton jos haluaa valttää ryppyjen syntymistä. Muista myös puhdistaa aurinkovoide kunnolla iholta ! Aurinkovoide voi toimia kosteusvoiteena jos ihosi ei ole rutikuiva.

– Ihoon vaikutetaan ennenkaikkea sisäisesti joten muista veden juonti myös talvella ja lisää ruokavalioon nestemmäisiä tuotteita ja hyviä rasvoja !

Vastaa